RSS
Prima » Cronica regiunilor » Moldovenii de peste hotare au trimis acasă aproape 300 de milioane de dolari în trei luni
imprimare
Moldovenii de peste hotare au trimis acasă aproape 300 de milioane de dolari în trei luni
10.05.2018      

În trimestrul întâi al anului în curs s-a înregistrat o creștere a transferurilor de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice, potrivit Raportului asupra inflației nr.2, prezentat de prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Vladimir Munteanu. 

Potrivit acestuia, evoluția pozitivă a transferurilor de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice se datorează mai multor factori, cum ar fi: creșterea economică atât în UE, cât și în Federația Rusă – țări în care activează majoritatea migranților din Moldova. 

”Acest fapt denotă și o stabilizare a situației macroeconomice din Moldova – reflectată prin încrederea de a transfera mijloace bănești în țară”, a declarat șeful de la BNM. 

Evoluția transferurilor mijloacelor bănești reprezintă în continuare un stimulent pozitiv pentru economia Republicii Moldova. Volumul transferurilor, în martie 2018, a atins un nivel de 109,7 milioane de dolari, iar în perioada ianuarie – martie suma transferurilor bănești de peste hotare efectuate de persoanele fizice a ajuns până la 300 de milioane de dolari.

Sursa: Sputnik.md


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1166533
 
top