RSS
Prima » Cronica regiunilor » Aproape jumătate dintre moldoveni ar pleca din țară din cauza problemelor economice (sondaj)
imprimare
Aproape jumătate dintre moldoveni ar pleca din țară din cauza problemelor economice (sondaj)
17.05.2018      

Aproape jumătate din cetăţenii care mai locuiesc în Republica Moldova (56%) ar pleca cu prima ocazie de pe teritoriul republicii din cauza problemelor economice; aproape o treime dintre moldoveni spun că veniturile nu le ajung nici pentru strictul necesar, iar principalele probleme sunt sărăcia, preţurile mari şi şomajul, potrivit rezultatelor Barometrului Opiniei Publice.

Conform sondajului, mai mult de jumătate dintre cei intervievaţi consideră că, în Republica Moldova, lucrurile merg într-o direcţie greşită şi doar 25% consideră că acestea evoluează într-o direcţie bună.

Aproape o treime dintre cei chestionaţi au menţionat că banii nu le ajung nici măcar pentru strictul necesar, în timp ce 45% dispun de mijloace doar pentru cele mai importante lucruri.

Barometrul Opiniei Publice a fost realizat în perioada 19 aprilie – 9 mai, la cererea Institutului de Politici Publice din Chişinău, cu susţinerea fundaţiilor Soros şi Konrad Adenauer Stiftung. Această consultare a fost realizată pe un eşantion de 1.115 de persoane, cu o marja de eroare de plus/minus 3%.

Sursa: ipp.md


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1166542
 
top