RSS
Prima » Cronica regiunilor » Forța de muncă în Republica Moldova: Care sunt sectoarele în care activează cei mai mulți moldoveni
imprimare
Forța de muncă în Republica Moldova: Care sunt sectoarele în care activează cei mai mulți moldoveni
05.06.2018      

Populația economic activă din Republica Moldova a constituit în primul trimestru din 2018 circa 1.172 mii de persoane, fiind în descreștere cu 2,4% față de aceiași perioadă a anului trecut. Potrivit Biroului Național de Statistică, bărbații muncesc într-un număr mai mare decât femeile, iar raportat la mediul de trai, sunt mai ocupate persoanele din mediul urban, decât cele din mediul rural.

Potrivit datelor statistice, cele mai multe persoane sunt angajate în activități non-agricole. Astfel, ponderea persoanelor ocupate în industrie constituie 12,9%, iar în construcții – 3,2%. În sectorul servicii au activat circa 612 mii de persoane, ceea ce reprezintă 54,4% din totalul persoanelor ocupate.

În sectorul agricol în primul trimestru au activat circa 331 mii de persoane, un număr în descreștere cu perioada respectivă din 2017. Dintre acestea, 49% sunt ocupate cu producerea produselor pentru consum propriu.

În același timp, 73% dintre persoane activează în sectorul privat, iar în sectorul public sunt înregistrate doar 27%.

BNM notează că numărul șomerilor în această perioadă a fost de 48,3 mii și a afectat preponderent bărbații.

Sursa: tv8.md


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1166552
 
top