RSS
Prima » Cronica regiunilor » Date alarmante: Fiecare al 5-lea moldovean intenționează să plece din țară în următoarele șase luni
imprimare
Date alarmante: Fiecare al 5-lea moldovean intenționează să plece din țară în următoarele șase luni
30.07.2018      

Fiecare al 5-lea moldovean intenționează să plece din țară în următoarele șase luni,iar cauzele principale sunt calitatea vieții și migrația. Cel puțina aceasta arată un sondaj realizat de CBX-AXA la comanda IDIS Viitorul în luna iulie curent. Potrivit datelor s-a stabilit că anul trecut intenția de plecare era manifestată de fiecare al 6-lea moldovean.

Potrivit datelor, tinerii continuă să domine ca grup de intenție de plecare cu 30%, însă a crescut cu 60% intenția celor de vârstă mijlocie de a părăsi țara. Astfel, în rândul persoanelor cu vârstă medie, anul trecut doar 17,1% aveau intenție să plece din țară, iar anul acesta numărul lor a ajuns la 28%.

Din persoanele apte de muncă anul acesta 24,4% sau fiecare a 4-a persoană intenționează să plece în următoarele luni comparativ cu 19,9% sau fiecare a 5-a persoană în 2017.

Chestionarul a fost făcut pe un eșantion de 1 042 persoane în perioada 29 iunie - 9 iulie curent cu o marjă de eroare de plus, minus 2,8%.

Sursa: unimedia.info


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1166544
 
top