RSS
Prima » Cronica regiunilor » Transferurile bănești în favoarea persoanelor fizice au crescut
imprimare
Transferurile bănești în favoarea persoanelor fizice au crescut
03.08.2018      

Transferurile bănești în favoarea persoanelor fizice în valoare netă au depășit, în prima jumătate al acestui an, 640 milioane de dolari SUA.

Cei mai mulți moldoveni au primit bani din Rusia.

Remiterile s-au menținut pe o rată înaltă de creștere pe parcursul a șase luni și au atins o medie de 16 la sută, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei.

Volumul transferurilor băneşti din străinătate în favoarea persoanelor fizice prin intermediul băncilor din Republica Moldova a revenit pe creșterea puternică dinaintea crizei provocată de „furtul miliardului”. Maximul pentru această perioadă a fost atins în luna mai, cînd de peste hotare au fost transferate mijloace bănești în sumă echivalentă cu 126 milioane de dolari.

Potrivit BNM, în luna iunie 2018, prin intermediul băncilor licențiate au fost transferate din străinătate în favoarea persoanelor fizice mijloace bănești în valoare netă de 117.48 milioane de dolari SUA, în creștere cu 9 milioane de dolari comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Comparativ cu anul trecut s-a modificat structura valutelor în care se fac transferuri. Aproximativ 45.9 la sută din transferurile în favoarea persoanelor fizice s-a făcut în dolari, față de 49.0 în iunie 2017, urmate de transferurile în euro – 45.6 la sută (41.1 la sută în 2017) și 8.5 la sută în ruble rusești, față de 9.9 la sută în iunie anul trecut. Banca Națională atenționează că persoanele fizice care transferă şi primesc banii prin sistemul de remitere de bani pot avea cetăţenia oricăror state. Provenienţa şi destinaţia banilor transferaţi poate fi diferită. Datele includ decontările cu băncile din Republica Moldova, fără băncile din raioanele din partea stînga a Nistrului. 

Sursa: moldpres.md


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1193455
 
top