RSS
Prima » Cronica regiunilor » 12% dintre moldoveni declară că au revenit acasă de la muncă de peste hotare și nu intenționează să plece înapoi în viitorul apropiat
imprimare
12% dintre moldoveni declară că au revenit acasă de la muncă de peste hotare și nu intenționează să plece înapoi în viitorul apropiat
23.08.2018      

Potrivit sondajului realizat de CBX-AXA la comanda IDIS Viitorul în luna iulie 2018  - People Watch: Calitatea vieții și migrația, în acest an - 12% din moldoveni declară că s-au întors acasă din străinătate și nu intenționează să plece înapoi în viitorul apropiat.

Acest indicator este similar cu cel din 2017, însă au avut loc schimbări importante pe diverse grupe de vârstă. Astfel a scăzut numărul celor reveniți acasă și deciși să nu plece în viitorul apropiat din grupa de vârstă 18-44 de ani. Însă a crescut de două ori numărul celor deciși să rămână acasă, după ce au revenit de la munca de peste hotare, din grupa de vârstă 45-59 ani.

unnamed

„Este prematur să vorbim despre începutul fenomenul de reîntoarcerii acasă, însă cu certitudine este nevoie de un studiu aprofundat, care să răspundă la întrebările: cine sunt cei care au revenit, intenția lor de a rămâne acasă este temporară, sau definitivă, care este motivul revenirii, ce intenționează să facă în Republica Moldova. Exemplul altor țări arată că persoanele revenite acasă sunt forța motrice a dezvoltării Întreprinderilor Mici și Mijlocii”, se notează în studiu.

Numărul eşantionului a constituit 1 042 persoane cu vârstă de 18 ani şi mai mult și s-a desfășurat în 13 regiuni geografice. Marja de eroare constituie +- 2.8%.

Sursa: diez.md


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1166569
 
top