RSS
Prima » Cronica regiunilor » NOI DEZVĂLUIRI DESPRE DODON. A venit cu 20 de milioane de dolari din Rusia pentru campania electorală a socialiștilor
imprimare
NOI DEZVĂLUIRI DESPRE DODON. A venit cu 20 de milioane de dolari din Rusia pentru campania electorală a socialiștilor
14.02.2019      

Preşedintele Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, susţine că din cele 20 de milioane de dolari, bani care ar fi fost aduşi de Dodon cu un avion din Rusia, două milioane au fost folosite pentru a plăti talibanii care i-au ţinut în captivitate pe piloţii moldoveni. Aceasta fiind o altă strategie de PR în favoarea PSRM făcută pe banii ruşilor, susţine Kalinin. 

Liderul Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, susţine că deţine informaţii privind implicarea şefului statului în cazul celor doi foşti ostatici în Afganistan de la unii reprezentanţi ai PSRM, care sunt nemulţumiţi de acţiunile liderului lor informal, Igor Dodon.

"Dodon a adus 20 de milioane de dolari de la Moscova cu un avion al Gazprom-ului. Pentru acei moldoveni, care au fost ţinuţi în captivitate, şi pe seama cărora Dodon şi-a făcut PR, au fost achitate două milioane de dolari. Oare pentru ce vor mai cheltui socialiştii restul banilor?", a declarat Alexandr Kalinin, preşedintele Partidului Regiunilor.


La scurt timp după ce preşedintele Igor Dodon a anunţat triumfător că ostaticii au fost eliberați și se află la Moscova şi nu la Chişinău, liderul formaţiunii "Partidul Nostru", Renato Usatîi, a declarat că cei doi piloți moldoveni ar fi putut reveni acasă mult mai devreme, dar au fost ținuți intenționat până în campania electorală. Acuzaţii asemănătoare au fost făcute şi de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi premierul Pavel Filip. Mai mult, făcând trimitere la surse, Usatîi a menționat că cineva din Moldova a dat bani pentru a-i mai ține ostatici pe cei doi piloți şi pentru a-i elibera la momentul potrivit. El a refuzat să spună însă despre cine este vorba. 

"Eu am primit un mesaj la telefon de la cineva care mi-a transmis că situaţia e complicată. Ei mi-au spus că în această regiune a fostei Uniuni Sovietice vor fi nişte alegeri în toamnă şi acolo le-au dat oamenilor un avans ca să-i ţină (pe ostatici n.r) până la toamnă", a zis Renato Usatîi, liderul formaţiunii "Partidul Nostru".

Alexandr Kalinin a mai dezvăluit că nu se ştie dacă a existat vreo înţelegere între Igor Dodon şi cei care i-ar fi dat cele 20 de milioane de dolari. În context, Kalinin a spus va sesiza Procuratura Generală în legătură cu faptul că şeful statului ar fi primit bani pentru a finanţa campania PSRM.

"Pseudo-preşedintele Moldovei duce o politică atât de neclară şi netransparentă, pentru că spune una, alta gândeşte şi face cu totul altceva. Acum, autorităţile Federaţiei Ruse sunt dezamăgite. Avem informaţii care confirmă faptul că pe Dodon nu-l agreează nimeni la Moscova, mă refer la toate nivelurile puterii", a spus Alexandr Kalinin, preşedintele Partidului Regiunilor.

În opinia preşedintelui Partidului Regiunilor, autorităţile de la Moscova continuă să discute cu Dodon doar din lipsă de alternativă. Alexandr Kalinin a venit cu un exemplu în acest sens.

"Preşedintele a vorbit cu totul altceva decât ceea ce era scris în declaraţia lui pe care urma să o facă în Duma de Stat. Dodon a schimbat textul declaraţiei. Ceea ce spunea de la tribună au provocat doar râs şi reacţii negative. Nimeni dintre deputaţii cu care am vorbit n-au avut vreo reacţie pozitivă", a menționat Alexandr Kalinin, preşedintele Partidului Regiunilor. 


Reprezentanţii Președinției nu au răspuns la telefon pentru a comenta declaraţiile făcute de Kalinin. Totodată, solicitat de Publika TV, purtătorul de cuvânt al PSRM, Irina Astahova, a calificat afirmaţiile acestuia drept o manipulare politică. Liderul Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, este candidat la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Sursa: publika.md


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1177881
 
top