Prima » Tineretul Regiunilor din Moldova » Tot mai puțini tineri din Moldova aleg să facă studii superioare
imprimare
Tot mai puțini tineri din Moldova aleg să facă studii superioare
29.12.2016      

În anul de studii 2016-2017, în învăţământul superior la Ciclul I au fost înmatriculate 15,4 mii de persoane, ceea ce este în scădere cu 12,8% faţă de anul de studii anterior. Aceeași tendință de descreștere se atestă și la înmatricularea la Ciclul II, unde în acest an de studii s-au înscris  6,7 mii de tineri,  în scădere cu 2,9%.

Cea mai semnificativă reducere a numărului de persoane înmatriculate la Ciclul I se observă în domeniile Știinţe sociale, Economie şi Drept, Inginerie, Tehnologii, Arhitectură și Construcţii.

În total, la începutul anului de studii 2016-2017, numărul de studenţi din învățământul superior a constituit 74,7 mii de persoane, în scădere cu 6,9 mii de persoane față de anul de studii anterior. 

Reţeaua instituţiilor de învăţământ superior din Moldova este formată din 30 de unităţi, inclusiv 19 instituţii de stat şi 11 – nestatale. Majoritatea instituţiilor de învăţămînt superior îşi au sediul în municipiul Chişinău – 26 şi câte 1 unitate – în municipiile Bălţi şi Comrat, oraşele Cahul şi Taraclia.

Sursa: sputnik.md


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
vizitatori: 1893206
 
top